Installation

Följande installationsanvisningar gäller för CdConnect Volvo.

Svårighetsgrad på installationen varierar beroende på bilmodell. Grundprincipen är att stereon delivs måste tas bort från mittkonsolen i bilen för att komma åt kontakterna på baksidan.

När du lyckats plocka ut stereon:

  • Anslut den svarta och runda metalkontakten till motsvarande ingång på stereon. Den passar bara på ett ställe.
  • Anslut den kvadratiska och svarta kontakten till CdConnects intelligenslåda.
  • Anslut de två gröna kontakterna till varandra.
  • Lägg CdConnect-boxen bakom stereon och dra fram ljudkabeln genom panelen (vanligtvis finns det olika förvaringsfack i mittkonsolen där det passar bra att dra fram kabeln).
  • Montera tillbaks stereon och annat du plockat bort. Sätt på tändningen, tryck på CD knappen två gånger (eller det kommando som används i din bil för att slå på cd-växlaren) och anslut den musikspelare du vill använda och NJUT!
  • Fungerar det inte? Testa att koppla ifrån strömmen till stereon. Det krävs av vissa stereos för att de ska känna igen att de fått en "cd-växlare".

Observera att om strömmen bryts så kan stereon fråga efter radiokod. Detta gäller enligt uppgift främst äldre bilar, före 2000.

Ta bort stereo

Vi tillhandahåller här några korta tips på hur man kan ta bort stereon. Svårighetsgraden för att plocak bort stereon varierar. I vissa bilar, som V40 i videon nedan, tar det mindre än fem minuter att installera CdConnect medan på andra såsom S80n kräver att man tar bort viss interiör.

OBSERVERA! Bilen är strömförande! Gör nödvändiga säkerhetsåtgärder för att undvika fara!

 

Filmer

Installera CDConnect Bluetooth på en Volvo V40 (~4 min)

Videon är återigen gjord i samarbete med David, tack återigen!

Installera CDConnect på en Volvo V40 (~3.5 min)

Videon är gjord av oss, i samarbete med en glad kund (David), tack!