Köpvillkor

Allmänt

När du som konsument handlar via internet gäller konsumentköplagen (1990:932),lagen (2005:59) om distans- och hemförsäljningsavtal (Distansavtalslagen) samt lag (2002:562) om elektronisk handel och andra informationssamhällets tjänster (Lagen om e-handel). För företagskunder gäller köplagen samt Lagen om e-handel för de frågor som inte uttryckligen regleras i dessa villkor, med undantag från vad som särskilt anges för konsument nedan.

Avtal om köp

Avtal om köp ingås när du väljer att bekräfta och betala ditt köp i kassan. För att handla hos oss måste du vara myndig. Vid uppenbara felaktigheter i vår information på nätet, t ex avseende priser eller kvantiteter, förbehåller vi oss rätten att korrigera dessa i efterhand. Om du inte accepterar korrigeringen har du alltid rätt att avboka din beställning.

Ångersfrist

Du som konsument har alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen när du handlar via internet. Tidsfristen för ångerrätten räknas från det att du tagit emot varan, eller en väsentlig del av den. Väljer du att returnera din vara inom 14 dagar svarar du som kund för eventuella returkostnader.

Leveranstider och outlösta försändelser

Leveranstid beror på det fraktalternativ som väljs i kassan. Vissa försändelser skickas till ett utlämningsställe. Outlösta försändelser debiteras 395 sek.

Garanti

1 års garanti gäller. I vanlig ordning kan inte Konsumentköpslagen åsidosättas mot konsument vilken ger 3 års reklamationsrätt.

Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister.

© 2013-2020 Rubenson Industri AB (556800-0615) & XOVATE AB (559126-6993)